Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy chemické analýzy (KFY / PCZAB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PCZAB - Základy chemické analýzy, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod, kvalitativni a kvantitativní chemická analýza statistické vyhodnocování výsledků stanovení2. Gravimetrické metody, využívání v praxi a v didaktickém systému chemie3. Volumetrické metody, využívání v praxi a v didaktickém systému chemie, acidobazické titrace, princip, volba indikátorů, využití4. Srážecí titrace, principy, volba indikátorů, využití5. Oxidačně-redukční titrace, principy, volba indikátorů, využití6. Komplexometrické titrace, principy, volba indikátorů, využití7. Elektrochemické metody, potenciometrie, konduktometrie, titrace s vizuelní, potenciometrickou a konduktometrickou indikací bodu ekvivalence, porovnání přesnosti a správnosti stanovení8. Elektrolytické metody, elektrogravimetrie, coulometrie, polarografie, možnosti využití9. Nespektroskopické optické metody, refraktometrie, interferomet- rie, polarimetrie, možnosti využití v praxi a v didaktickém systému chemie10.Spektroskopické metody emisní a absorpční, kolorimetrie, fotometrie, možnosti využití v praxi a v didaktickém systému chemie11.Termická analýza, enthalpiometrie, možnosti využití12.Separační metody, přehled metod, povaha sil, typy rovnováh, využití13.Chromatografické metody, papírová, tenkovrstevná a sloupcová chromatografie, možnosti využití v praxi a v didaktickém systému chemie14.Plynová a kapalinová chromatografie, využití v praxi

Získané způsobilosti

Rozšířit poznatky o pochopení principů analytických metod.

Požadavky

Podle článku 15. Studijního a zkušebního řádu VŠP. Zkouška - písemná část - vybraná problematika z přednesené látky a laboratorních cvičení,výpočty (úspěšnost min. 60 %) - ústní část (otázky z přednesené problematiky, podmínka znalost a pochopení přednesené látky a principů úloh z laboratorních cvičení)

Garant

Ing. Lidmila Hyšplerová, CSc.