Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzika a vzdělávání člověka (KFY / PFYVC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PFYVC - Fyzika a vzdělávání člověka, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

. Vzdělávání člověka a dvě kulturySamostatná četba: C.P.Snow, úvodní části stati Dvě kultury2. Přírodovědné vzdělávání a jeho přínos pro osobnost člověka a život společnosti3. O humanitě, o fyzice a o školské fyziceSamostatná četba: Weisskopf, Je fyzika humánní?4. Věda a školní vzdělávání5. Je moderní přírodověda skutečně přístupná většině středoškolsky vzdělaných lidí?6. Pravdivost a jistota v matematice a ve fyzice7. Co je skutečně obtížné ve vyučování školské fyzice8.až 12.Žákovo pojetí učiva;ukázky výsledků ze řady průzkumů toho, jak žáci vnímají poznatky školské fyziky.Po každé přednášce se předpokládá samostatná četba ukázek z vybrané literatury.

Získané způsobilosti

Upozornit budoucího učitele fyziky na to, že v průměrné školní třídě bude nucen přemáhat negativní postoje žáků (studentů a jejich rodičů) k přírodovědě. Upozornit na možné postupy práce učitele tak, aby dokázal zmírnit negativitu postoje žáka (studenta) k přírodovědě.

Požadavky

Studující konají zápočet formou kolokvia, po maximálně čtyřech, minimálně dvou účastnících. Každý účastník kolokvia dostává otázku. Po 15 minutách společné přípravy sdělí každý účastník všem ostatním své připravené informace. Doba jednoho sdělení nepřesáhne 10 minut. Dalších 10 minut probíhá všeobecná věcná diskuse. Při zapisování zápočtu studující předkládá kompletní vlastnoruční zápis ze všech seminářů. Předpokládá se účast na alespoň 10 seminářích.

Garant

Miroslav Ouhrabka, CSc.

Vyučující

Miroslav Ouhrabka, CSc.