Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzikální základy počítačů 2 (KFY / PFZP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PFZP2 - Fyzikální základy počítačů 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Struktura počítače, von Neumannova a harvardská struktura, zpracování programu a dat. Mikroprocesor, jednočipové počítače, procesor.2. Procesor INTEL 4004 a procesor INTEL 8080, pomocné obvody. Registry a programování ve strojovém kódu. Základní instrukce strojového kódu a slovník instrukcí pro INTEL 8080.3. Vývoj procesorů od řady X86 do současnosti. Dostupné informace v operačním systému.4. Operační a vnitřní paměť procesoru, elektronika pamětí. Základní parametry pamětí. Elektronika pamětí PC.5. Motherboard PC, základní bloky, sběrnice, konektory. Napájecí zdroj PC.6. Harddisk, Solid State Driver (Disk), magnetický a optický záznam. Senzory GMR. Další vývoj paměťových médií.7. Grafické karty, zvukové karty. Porty PC.8. Klávesnice, tiskárny, monitory, myš. Převodníky AD a DA.9. Přenos dat mezi počítači, organizace sítě. Metalické a optické kabely. Formát přenosu dat.

Získané způsobilosti

Vytvořit soubor znalostí o fyzice a technologii získání, zpracování, přenosu dat a programování počítače Harvardského typu.

Požadavky

Výrokový test (úspěšnost min.70%).

Garant

Ing. Jiří Jelínek, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Jelínek, Ph.D.