Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování a simulace I (KFY / PMS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PMS1 - Modelování a simulace I, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Uživatelské rozhraní systému MATLAB, základní a rozšiřující knihovny funkcí, práce s vektory a maticemi2. Řešení soustav lineárních algebraických rovnic, vyhodnocování složitých výrazů3. Kreslení 2D a 3D grafů, animace grafů4. Řešení soustav nelineárních rovnic, hledání minima funkce5. Numerické řešení derivací a integrálu, dvojný a trojný integrál6. Základní programovací příkazy7. Práce s polynomy, interpolace pomocí polynomů a spline funkcí, interpolace obecně zapsanou funkcí8. Práce s polárními a sférickými souřadnicemi, operace s komplexními čísly9. Formátovaný výpis, práce se soubory na disku, import souborů různých datových formátů10. Numerické řešení diferenciální rovnice a soustav diferenciálních rovnic 1. řádu

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit studenty se základy práce v programu MATLAB a ukázat jeho široké možnosti v oblasti modelování a simulace úloh z různých vědních oborů. Důraz je kladen na osvojení numerického řešení soustav diferenciálních rovnic prvního řádu jako základního nástroje pro popis a simulaci dynamických systémů.

Požadavky

zápočet, zkouška

Garant

doc. RNDr. Josef Hubeňák, CSc.

Vyučující

Ing. Luboš Řehounek, Ph.D.