Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná didaktika fyziky (KFY / PODF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PODF - Obecná didaktika fyziky, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah seminářů:1. Úvod; ukázky učebnic a studijních materiálů pro střední školy2. Výuka fyziky na základní a na střední škole3. Jazyk školské fyziky, pojmy, zákony4. Modelování ve školské fyzice, tvořivost5. Formy samostatné práce žáků ve výuce, pracovní listy6. Testy, teorie a ukázky7. Problémové, skupinové a programované vyučování8. Materiály k řízení samostatné práce žáků9. Výuka fyziky v zahraničí, ukázky učebnic10. Výuka fyziky v zahraničí, ukázky učebnic11. Teorie fyzikální čítanky12. Učebnice nebo cvičebnice pro výuku fyziky13. Odborná činnost katedry v didaktice fyziky14. Fyzika a výchova15. Závěr discipliny

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je integrovat poznatky studentů z příbuzných disciplín a připravit je k aplikování obecných závěrů na výuku fyziky.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:1. Aktivní účast na seminářích (80 %)2. Zpracování seminárních prací (řešení úloh FO, E, F)3. Pečlivě vedené zápisky ze semináře4. Splnění drobných seminárních úkolů z každého semináře (do sešitu)

Garant

RNDr. Michaela Křížová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Michaela Křížová, Ph.D.