Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítač a experiment 1 (KFY / PPE1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PPE1 - Počítač a experiment 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Hardware systému IPCOACH2. Software systému IPCOACH3. Čidlo polohy, snímání tlumených kmitů. Ultrazvukové měření vzdálenosti.4. Geiger-Millerův čítač, extinkční koeficient pro záření beta. Měření frekvence a doby expozice fotografické závěrky.5. Program pro snímání VA charakteristik. Snímání charakteristiky polovodičové diody, bipolárního a unipolárního tranzistoru.6. Snímání zvuku. Dozvuk. Zpracování periodického signálu. Program pro generování zvuku.7. Interference zvuku ze dvou zdrojů. Vyzařovací charakteristika dynamického a krystalového reproduktoru.8. CONTROLBOX, řízení ohřevu a chlazení programem. Sestava termostatu. Spínání výkonových prvků systému.9. Snímání přechodových dějů v RC, RLC obvodu. Výpočet kapacity, indukčnosti a ztrátového odporu.10. Kalibrace termočlánků, měření teploty v rozsahu 0o až 100o, 0o až 500o.11. Barometrické čidlo. Napětí nasycených par vody a etylalkoholu, závislost na teplotě.12. Kalibrace snímače osvětlení. Měření svítivosti, polární charakteristiky a svítivosti žárovky.13. Modelování fyzikálního děje v softwaru IPCOACH.14. Návrh a odzkoušení vlastních měření s počítačem (skupinová práce).15. Závěr semináře.

Získané způsobilosti

Naučit principům počítačem řízených měření, znát podstatu převodníků fyzikálních veličin na elektrický signál, ovládat základní software pro zpracování dat a pro řízení experimentu.

Požadavky

Při odevzdání vypracovaných úloh proběhne pohovor a je nutno prokázat znalosti hardware i software systému IPCOACH.

Garant

RNDr. Daniel Jezbera