Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítač a experiment 2 (KFY / PPE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PPE2 - Počítač a experiment 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní hodina - popis Coach 5 a CoachLabII, porovnání se sytémem IP Coach.2. Měření proudu, voltampérové charakteristiky.3. Studium periodických signálů.4. Výstupní zařízení a jejich programování v systému Coach 5.5. Měření délky času za pomoci programů pod Coach 5. Měření reakční doby člověka.6. Měření závislosti tlaku nasycených par vody na teplotě.7. Měření na videu. Studium pohybu skákajícího míčku.8. Měření elektromagnetické indukce.9. Měření nabíjecí křivky kondenzátorů. Statistické zpracování výsledků měření.10. Měření voltampérových charakteristik diody.11. Měření závislosti odporu termistoru na teplotě.12. Měření Brownova pohybu.13. Závěr semináře.13. Úvod do programování s LabVIEW14. Úvod do měření s LabVIEW

Získané způsobilosti

Naučit studující navrhnout, vyzkoušet, odladit a použít počítačem řízené měření fyzikálních a technických veličin pomocí systému Coach 5 s hardware CoachLab II a National Instruments LabVIEW s hardware NI CompactDAQ. Oblast měření je od mechaniky přes elektřinu a elektroniku až po termiku.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:1. Absolvování všech úloh2. Řádně vypracované protokoly, odevzdávané do předem stanoveného termínu.

Garant

RNDr. Daniel Jezbera