Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítač a internet (KFY / PPI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PPI - Počítač a internet, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úspěšný absolvent předmětu musí umět některým z výše uvedených způsobů vytvořit ucelenou webovou lokalitu (website) složenou minimálně z 10 obsahově provázaných stránek s jednoduchou, ale jednotnou navigací, stejně jako v prezenční formě studia

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámení studentů se službami a protokoly používanými na internetu. Patří k nim služba e-mail a protokoly POP3, IMAP a SMTP a související obsluha e-mailu pomocí klientského software či z webového rozhraní. Stručně se studenti seznámí se softwarem pro instant essaging a IP telefonii. Další oblastí zájmu budou webové prohlížeče (browsery) a různé metody vyhledávání informací. Hlavní náplní předmětu je však seznámení se značkovacími a skriptovacími jazyky pro web, protokoly HTTP a FTP, webovými WYSIWYG editory a editory kódu, blogovacími a redakčními systémy, grafickými formáty a jednoduchými grafickými editory a s obecnými zásadami tvorby webových stránek. Úspěšný absolvent předmětu musí umět některým z výše uvedených způsobů vytvořit ucelenou webovou lokalitu (website) složenou minimálně z 10 obsahově provázaných stránek s jednoduchou, ale jednotnou navigací.

Literatura

Jon Duckett. HTML and CSS: Design and Build Websites. 2011. ISBN 978-1-118-00818-8.

Požadavky

zápočet

Garant

PhDr. Michal Musílek, Ph.D.