Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přírodověda - fyzika 2 (KFY / PPRF2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PPRF2 - Přírodověda - fyzika 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata:- Voda kolem nás - skupenské přeměny vody, anomálie vody, důsledky v přírodě- Tlak - hydrostatický tlak, Pascalův zákon, hydraulická zařízení- Atmosféra Země, atmosférický tlak, počasí- Povrchové napětí- Archimédův zákon, vztlaková síla- Sluneční soustava- Země ve Sluneční soustavě- Měsíc, slapové jevy a kosmonautika- Vesmír, hvězdy a souhvězdíExkurze:- 3 krát návštěva Hvězdárny a planetária Hradec Králové - program ve hvězdárně rozdělen do tří témat:1. Planetární stezka a dalekohledy2. Sluneční soustava3. Planetárium, souhvězdí, program hvězdárny pro 1. stupeň ZŠ

Získané způsobilosti

Odstranit chybná a naivní pojetí nejjednodušších fyzikálních jevů. Propojit a ukázat využitelnost fyzikálních jevů v praxi.Ukázat příklady metodických postupů, podle nichž budoucí učitel(ka) dokáže správně pracovat s dětmi ve věku od 6 do 11 let při vyučování přírodovědě. Lze ukázat jen příklady. Vlastní postupy už vyučující musí vytvářet sám, na základě důkladného porozumění. Naučit praktickým experimentálním dovednostem, nutným k vyučování fyzikální části přírodovědy, zejména dovednosti využívat k pokusům nejjednodušší předměty denní potřeby.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:- zápočet = 100 bodů (z toho minimálně 25 bodů z písemné práce)Body:- docházka 1 účast = 5 bodů- návštěva hvězdárny - 3 přednášky, každá účast 15 bodů- písemná práce - max. 50 bodůZkouška probíhá ústní formou. Výběr z probíraných témat.

Garant

PhDr. Jana Česáková, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Michaela Křížová, Ph.D.