Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přístrojová technika 1 (KFY / PPTE1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PPTE1 - Přístrojová technika 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Konduktometry, laboratorní přístroje, principy průmyslových senzorů.2. Měření pH, laboratorní přístroje, principy průmyslových senzorů.3. Potenciometrická měření redox potenciálů, laboratorní přístroje, senzory pro průmyslové technologie.4. Refraktometry, typy přístrojů, senzory pro průmyslové technologie.5. Polarimetry, typy přístrojů, senzory pro průmyslové technologie.6. Kolorimetry a fotometry, typy přístrojů, senzory pro průmyslové technologie.7. Atomové absorpční spektrometry (FA AAS, GC AAS), využití.8. Atomové emisní spektrometry(AES), (ICP- AES)..9. Atomové emisní spektrometry s indukčně vázaným plasmatem (ICP-MS).10. Absorpční spektrofotometry UV/VIS, typy přístrojů, senzory pro průmyslové technologie.11. Fluorescenční UV/VIS spektrometry, typy přístrojů.12. Fluorescenční UV/VIS spektrometry, využití v praxi.13. Fluorescenční senzory pro průmyslové technologie.Semináře ve firmách:1.-2 Konduktometrie, potenciometrie, typy přístrojů a průmyslových senzorů.3.-4. Refraktometrie, polarimetrie, typy přístrojů a průmyslových senzorů.5.-6. Atomové absorpční spektrometry (FA AAS, GC AAS),typy přístrojů.7.-8. Atomové emisní spektrometry (AES), (ICP- AES), typy přístrojů.9.-10.Fotometry a spektrofotometry, typy přístrojů a průmyslových senzorů.11.-12.Fluorescenční UV/VIS spektrometry, typy přístrojů.13. Zápočty

Získané způsobilosti

Vzhledem ke snaze rozšířit možnosti uplatnění absolventů také na oblast servisu moderní fyzikálně-chemické přístrojové techniky, je důraz kladen na spolupráci s odbornými firmami a seznamování studentů s nejmodernějšími přístroji, které jsou využívány v praxi.

Požadavky

Zápočet: Účast na všech seminářích v odborných firmách spojených s praktickými ukázkami přístrojové techniky a měřením (v případě omluvené nepřítomnosti vypracování seminární práce na dané téma). Zkouška: Ústní, pochopení principů měření, znalost předepsaných typů laboratorní techniky a chemických průmyslových senzorů.

Garant

Ing. Lucie Trnková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Lidmila Hyšplerová, CSc.