Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přístrojová technika 2 (KFY / PPTE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PPTE2 - Přístrojová technika 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. 1. Plynové chromatografy, experimentální uspořádání, nosné plyny, kolony.2. Plynové chromatografy, dávkovací zařízení, detektory, aplikace.3. Kapalinové chromatografie, experimentální uspořádání, kolonová kapalinová chromatografie, aplikace.4. Kapalinová chromatografie, vysokoúčinná kapalinová chromatografie, čerpadla, kolony, dávkování vzorků, detektory.5. Princip elektromigračních technik, gelová a kapilární elektroforéza.6. Princip elektromigračních technik, izotachoforéza, Aplikace.7. Princip hmotnostní spektrometrie, klasifikace a srovnání přístrojů dle způsobu ionizace a analyzátorů.8. Molekulová absorpční spektroskopie v ultrafialové oblasti, využití.9. Infračervené spektrometry, využití pro identifikaci a strukturní analýzu.10. Nukleární magnetická rezonance, typy přístrojů.11. Vyhodnocování a interpretace NMR spekter.12. Elektronová paramagnetická rezonance, vyhodnocování a interpretace EPR spekter.13. Hmotová spektrometrie, interpretace hmotnostních spekter.

Získané způsobilosti

Vzhledem ke snaze rozšířit možnosti uplatnění absolventů také na oblast servisu moderní fyzikálně-chemické přístrojové techniky, je důraz kladen na spolupráci s odbornými firmami a seznámení studentů s nejmodernějšími přístroji, které jsou využívány v praxi.

Požadavky

Zkouška ústní, znalost předepsaných typů laboratorní přístrojové techniky, pochopení principů měření.

Garant

prof. Ing. Antonín Lyčka, DrSc.

Vyučující

Ing. Jan Hlúbik