Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spec. didaktika fyziky a PŠP pro ZŠ1 (KFY / PSDF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PSDF1 - Spec. didaktika fyziky a PŠP pro ZŠ1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášky:1. Plánování práce ve výuce fyziky.2. Jazyk ve školské fyzice.3. Vytváření fyzikálního pojmu.4. Fyzikální závislosti ve školské fyzice.5. Vyvození fyzikálního zákona.6. Modelování ve školské fyzice7. Tvořivost ve výuce fyziky.8. Činnosti podporující rozvoj tvořivosti.9. Výuka fyziky na základní škole.10. Výuka fyziky na gymnáziu.11. Výuka fyziky na odborných školách.12. Nepovinné a volitelné předměty.13. Fyzika a výchova.14. Vědecké práce v didaktice fyziky.Obsah semináře:1. Úvod do práce v semináři, doporučení literatury.2. Příprava na vyučovací hodiny fyziky.3. Formy samostatné práce žáků ve výuce fyziky.4. Problémové vyučování fyzice.5. Teorie pracovního listu, ukázky.6. Materiály ke zkoušení a hodnocení.7. Testy ve výuce fyziky.8. Vymezování cílů výuky v konkrétní hodině.9. Výuka fyziky v zahraničí, učebnice10. Výuka v zahraničí, učebnice.11. Učebnice nebo cvičebnice pro výuku fyziky.12. Teorie fyzikální čítanky, příklady.13. Zpracování diplomové práce, jejíž téma je zvoleno z didaktiky fyziky.14. Odborná činnost katedry v didaktické fyzice.15. Závěrečné shrnutí.

Získané způsobilosti

Nácvik metodických postupů ve vyučování fyzice na základní škole. Metodika je vykládána souběžně s ukázkami experimentů, tj. jejich technikou i způsobem využití ve výuce, aby vynikla důležitost spojení jednoduchého experimentu a výkladu o fyzikálních představách.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:Aktivní účast na 80% seminářů, zpracování seminárních prací (řešení úloh Fyzikální olympiády, kategorie E, F, ukázky testů)

Garant

RNDr. Michaela Křížová, Ph.D.