Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Učíme děti pozorovat a myslet (KFY / PUDP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PUDP - Učíme děti pozorovat a myslet, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zvuk, zdroje zvuku, šíření zvuku prostředím2. Vlastnosti zvuku, Dopplerův jev, ozvěna.3. Výroba netradičních hudebních nástrojů.4. Smysly - sluch, meze slyšitelnosti lidského ucha.5.- 6. Čich, hmat, chuť - smysly a jejich význam pro život, zajímavá cvičení pro děti.7. Světlo - šíření světla, odraz a lom světla.8. Rovinné a kulové zrcadlo v praxi.9. Čočky, optické přístroje.10. Barevné spektrum, vnímání barev, duha.11. Smysly - zrak, zajímavá cvičení pro děti.12. - 13. prezentace, pracovní listy.Exkurze: Speciálně pedagogické centrum pro zrakově postižené děti v HK, MŠ Lentilka. Odborný seminář o učebních a kompenzačních pomůckách pro zrakově postižené děti a integraci těchto dětí do škol.

Získané způsobilosti

Odstranit chybná a naivní pojetí nejjednodušších fyzikálních jevů.Ukázat příklady metodických postupů, podle nichž budoucí učitel(ka) dokáže správně pracovat s dětmi ve věku od 6 do 11 let při vyučování prvouce a přírodovědě. Lze ukázat jen příklady. Vlastní postupy už vyučující musí vytvářet sám, na základě důkladného porozumění. Naučit praktickým experimentálním dovednostem, nutným k vyučování fyzikální části přírodovědy, zejména dovednosti využívat k pokusům nejjednodušší předměty denní potřeby.

Požadavky

Zápočet = 100 bodů, z toho písemná práce min. 25 bodů, pracovní listy min. 20 bodů BodyDocházka - 1 účast = 5 bodůAktivní účast na akci "Hrajme si i hlavou" - 50 bodůPísemná práce - max. 50 bodů3 pracovní listy - max. 30 bodů

Garant

RNDr. Michaela Křížová, Ph.D.