Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do fyzikálních měření (KFY / PUFM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PUFM - Úvod do fyzikálních měření, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do fyzikálních měření, bezpečnost práce ve fyzikální laboratoři, fyzikální veličiny, jednotky SI2. Fyzikální měření, měřicí metody3. Chyby měření4. Teorie náhodných chyb5. Chyby nepřímých měření6. Protokoly z fyzikálních měření, měření objemu tužky (1. úloha)7. Stanovení gravitačního zrychlení z měření doby kyvu matematického kyvadla metodou postupných měření (2. úloha)8. Grafické závislosti mezi fyzikálními veličinami9. Grafické zpracování dat na počítači, regresní funkce10. Stanovení gravitačního zrychlení z analýzy závislosti doby kyvu matematického kyvadla na délce závěsu (3. úloha)11. Teorie vážení12. Vážení na laboratorních vahách (4. úloha)

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu bude schopen, v následujících fyzikálních praktikách, zpracovávat naměřené hodnoty a napsat protokol z naměřené úlohy.

Požadavky

Požadavky k zápočtu:1) Účast na cvičeních alespoň 80 %.2) Vypracování předepsaných úloh, sepsání protokolů a odevzdání do předem stanoveného termínu.

Garant

RNDr. Daniel Jezbera