Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy elektroniky (KFY / PZE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PZE - Základy elektroniky, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy teorie sítí stejnosměrných proudů. / Řešení střídavých sítí.2. Jednobrany a dvojbrany, maticové řešení. / Řazení dvojbranů. Diferenciální parametry dvojbranů a jednobranů.3. Přechodové jevy v obvodech RL,RC. / Přechodové jevy v obvodu RLC.4. Harmonická analýza periodických signálů. / Obdélníkový, pilový a trojúhelníkový signál v praxi - generátory tvarových kmitů.5. Elektronky a polem řízené tranzistory. / Katalogové údaje, měření a výpočet parametrů.6. Teorie PN přechodu, polovodičové diody a jejich použití. / Výpočet usměrňovače. Násobiče napětí. Diodový detektor, omezovač. Seriové a paralelní řazení diod.7. Bipolární tranzistor, čtyřpólové parametry. / Měření parametrů. Katalogové údaje.8. Základní typy zesilovačů. / Stabilizace pracovního bodu.9. Zpětná vazba v zesilovačích. / Speciální zesilovače.10. Vysokofrekvenční zesilovače a stabilizované zdroje.11. Harmonické oscilátory . / Lineární integrované obvody.12. Modulace a demodulace, rozhlasový přenos. / Televizní přenos.13. Logické integrované obvody. / Obvody sekvenční, čítače, registry a paměti.14. Spínací polovodičové součástky. / Fotoelektrické prvky a zobrazovače.Náměty cvičení navazují na přednášku.

Získané způsobilosti

Poskytnout základní informaci o teorii výpočtu a návrhu základních analogových a logických obvodů a uvést přehled o součástkové základně elektroniky.

Literatura

http://kurzy.uhk.cz

Požadavky

Písemná část zkoušky alespoň dobrá je podmínkou pro ústní zkoušku.

Garant

doc. RNDr. Josef Hubeňák, CSc.

Vyučující

Ing. Jan HlúbikRNDr. Jiří Hubeňák, Ph.D.