Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy organické chemie (KFY / PZOC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFY / PZOC - Základy organické chemie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Organické sloučeniny, vazby, typy vzorců a modelů.2. Alkany, vzorce, názvosloví, vlastnosti.3. Alkeny, vzorce, názvosloví, vlastnosti.4. Alkiny a areny, vzorce, názvosloví, vlastnosti .5. Halogenderiváty uhlovodíků, alkoholy, vzorce, názvosloví, vlastnosti.6. Vybrané aldehydy, ketony, karboxylové kyseliny a jejich deriváty, vlastnosti.7. Vybrané organické látky, vlastnosti, použití.8. Infračervená spektroskopie, využití k identifikaci organických sloučenin.9. Infračervené spektrometry, strukturní analýza organických látek.12. Molekulová fluorescenční spektroskopie, využití v organické chemii.13. Zápočty

Získané způsobilosti

Vzhledem ke snaze rozšířit možnosti uplatnění absolventů v praxi také na oblast servisu moderní fyzikálně-chemické přístrojové techniky, je důraz kladen především na seznámení s fyzikálními funkcemi přístrojů, které jsou využívány v organické chemii.

Požadavky

Zápočet: Ústní přezkoušení z probrané látky, podmínka znalost a pochopení problematiky.

Garant

prof. Ing. Antonín Lyčka, DrSc.