Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět ICT ve výuce cizích jazyků a literatury (KIN / DITCJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / DITCJ - ICT ve výuce cizích jazyků a literatury, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Objasnění důležitých pojmů a definic v práci s ICT (multimédia, hypertext, link atd.), vyhledávací servery (zejména mezinárodní), práce s německou klávesnicí,2. Odborné jazykovědné instituce na Internetu (např. DAAD, IDS, Goethe-Institut), orientace na jejich webových stránkách, stipendijní programy, on-line podpora3. Bibliografické rešerše na Internetu, rešeršní systém OPAC, Literatura a literární texty, vyhledávání pramenů na Internetu, aplikace ve výuce4. Odborné jazykovědné a literární časopisy v elektronické formě a práce s nimi5. Reálie na Internetu, vyhledávání pramenů a jejich využití ve výuce, vyhledávání informací k politickým, ekonomickým, kulturním a sportovním tématům6. Výukové programy na Intranetu a Internetu , tvorba textů pro výuku, software pro výuku fonetiky7. Výuka gramatiky s využitím ICT, práce s překladovými slovníky8. Počítačová komunikace (e-mailové, chatové projekty)9. Software pro práci s textem a tvorbu učebních materiálů, revize textu10. Práce s programem pro prezentaci, zadání samostatné práce11. Práce s interaktivní tabulí

Získané způsobilosti

? využívat kancelářský software pro přípravu a realizaci vybraných oblastí výuky cizího jazyka (textový editor, tabulkový editor a prezentační software), ? samostatně využívat služeb (e-mail, webové stránky) se zdroji informací na Internetu pro svůj aprobační předmět, ? pomocí ICT vypracovávat podklady pro výuku a učební materiály, ? orientovat se v problematice ICT v oblasti výuky cizího jazyka, ? koncipovat, realizovat a hodnotit výuku cizího jazyka s využitím ICT.

Požadavky

Úspěšné absolvování bude záviset na vyřešení průběžných úkolů, absolvování kontrolních aktivit v průběhu studia (účast v diskusích) a obhajobě projektu ? konkrétní aplikace ICT ve výuce cizího jazyka.

Garant

doc. PhDr. Jana Ondráková, Ph.D.