Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dětské programovací jazyky (KIN / PDEJA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / PDEJA - Dětské programovací jazyky, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

? Historie vzniku dětských programovacích jazyků, přehled jazyků, nejen těch, s kterými se studenti seznámí.? Programovací jazyk KAREL? Programovací jazyk LOGO? Objektově orientovaný programovací jazyk Alice, seznámení s 3D grafickým světem prostředí Alice.? Diskuze o zařazení bloku výuky programování do výuky žáků střední školy. Hodí se dětské programovací jazyky k výuce programování na střední škole? Trendy a novinky v oblasti dětských programovacích jazyků.

Získané způsobilosti

Student ovládá syntaxi a vývojové prostředí programovacích jazyků KAREL, SCRATCH, LOGO a ALICE.Je schopen navrhnout a vytvořit v uvedených prostředích ucelený softwarový projekt.Má ucelenou představu o realizaci tématického celku algoritmizace a programování ve výuce informatiky. Dokáže vyučovat nepovinnému předmětu nebo vést zájmový útvar se zaměřením na algoritmizaci a programování s využitím vývojového prostředí některého z dětských programovacích jazyků.

Požadavky

Student je povinen vytvořit a odevzdat k zápočtu dva vlastnoručně naprogramované projekty. Student si zvolí dva ze čtyř probíraných jazyků (prostředí) - KAREL, SCRATCH, LOGO nebo ALICE. Zaměření a rozsah projektů určí studentovi vyučující.

Garant

PhDr. Michal Musílek, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Michal Musílek, Ph.D.