Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba didaktických programů 1 (KIN / PDPR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / PDPR1 - Tvorba didaktických programů 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky1.? 7. Technologie projektování vzdělávacích cílů.8.-14.Technologie projektování souborů učebních úloh projektované myšlenkové náročnosti pro žáky ZŠ.Semináře1.-14 Technologie konstrukce počítačových nemultimediálních procvičovacích aplikací pro žáky ZŠ z projektovaných cílů.

Získané způsobilosti

Posluchač/ka učitelství pro ZŠ-vysvětlí a doloží vždy minim. 1 příkladem podstatu a vlastnosti učebních činností-vysvětlí a doloží vždy minim. 1 příkladem podstatu a vlastnosti učebních úloh-vyprojektuje operacionalizované, kvalifikované, kvantifikované a kondicionalizované vzdělávací cíle 2 výukových jednotek (předmětů své aprobace)-transformuje vzdělávací cíle do učebních úloh -otaxuje úlohy, určí index variability - poziční index - didaktickou hodnotu souboru úloh-optimalizuje soubory učebních úloh na základě určených hodnot ___________________-zkonstruuje počítačové procvičovací testy typu Button, HotSpot, HotObject, TargetArea, EntryText, KeyPress a 2x Mix, Prezentace neinteraktivní a Prezentace interaktivní z předmětů své aprobace (vždy minim. 10 úloh každý test).

Požadavky

Zápočet: Posluchač/ka učitelství pro ZŠ vyprojektuje, odevzdá vypálené na CD-ROM a obhájí počítačové procvičovací testy typu Button, HotSpot, HotObject, TargetArea, EntryText, KeyPress, 2testy typu MIX a aplikaci typu Prezentace a Interaktivní prezentace z předmětů své aprobace učitelství pro ZŠ.Zkouška: Posluchač/ka učitelství pro ZŠ vyprojektuje vzdělávací cíle a soubory učebních úloh na 2 výukové jednotky z předmětů své aprobace, dopálí je na výše uvedený CD-ROM a navíc vytiskne na papírové archy. Na obsahu z CD-ROM objasní problematiku učebních činností, projektování vzdělávacích cílů a souborů učebních úloh ve vztahu k žákovi ZŠ.

Garant

doc. PaedDr. Jiří Nikl, CSc.