Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování a experiment (KIN / PPEXP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / PPEXP - Programování a experiment, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení se systémem IPCOACH, s částí softwarovou i hardwarovou.2. Studium tlumených kmitů a snímač polohy, pružinový oscilátor a ultrazvukový snímač vzdálenosti.3. Záření beta, absorpce a extinkční koeficient, práce s GM čítačem. Svítivost LED a snímač osvětlení.4. Záznam a analýza zvuku. Snímání voltampérových charakteristik a programem řízené měření.5. Sestava termostatu řízeného počítačem. Stanovení bodu tání thiosíranu sodného a sledování podchlazené kapaliny.6. Připojení digitálního multimetru k počítači, komerční program SCOPE pro multimetr METEX 3850.7. Seznámení s měřením pomocí systému Coach 5 a interface CoachLab II.8. Ovládání výstupních zařízení a programování se systémem Coach 5.9. Analýza pohybu na videu pomocí systému Coach 5.10. Měření délky času za pomoci programu pod Coach 5. Měření reakční doby člověka.11. Využití analýzy pohybu. Měření Brownova pohybu.12. Měření nabíjecí křivky kondenzátorů. Statistické zpracování výsledků měření.13. Měření vyzařovacího diagramu žárovky.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je seznámit studenty s využitím počítače pro sběr a zpracování fyzikálních dat ve škole.

Požadavky

Klasifikovaný zápočet bude udělen na základě absolvování všech úloh se systémy IP Coach a Coach 5 a odevzdání protokolů z měření.

Garant

RNDr. Daniel Jezbera