Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová grafika 3 (KIN / PPGR3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / PPGR3 - Počítačová grafika 3, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Motivace pro vizualizaci dat, historie, kategorie vizualizace (infovis,scivis, software visualization atd.)2. Vizualizace skalárních dat (visualization pipeline, redukce dat atd.)3. Vizualizace vektorových dat (problémy vizualizace ve 2D, 3D)4. Vizualizace objemových dat (marching cube, cuberille, )5. Vizualizace objemových dat - pokr. (zobrazování volumetrických dat,topologické problémy)6. Problémy vizualizace dynamických dat (animace, časová lupa )7. Vizualizace informace (HomeFinder, Treemaps, hyperbolická geometrie )8. Problematika percepce a interpretace vizualizovaných dat (otázkakontextu, parametrů lidské percepce, psychologické otázky , )9. Problematika simulace a vizualizace (příklady vizualizace technologickýchprocesů)

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je výklad metod používaných v oblasti počítačové animace. Studenti získají přehled o algoritmech a metodách reprezentace typických problémů v oblasti počítačové animace (inverzní kinematika, animace lidské postavy, dynamika aj.) Část předmětu je též zaměřena na principy kreativních postupů při vytváření zvuku jako součásti audio-vizuálních projektů.

Požadavky

Student je povinen připravit a odevzdat k zápočtu referát, který si připraví jednak ve formě počítačové prezentace, jednak v písemné podobě (3 až 4 strany A4 při velikosti písma 12 pt, řádkování 1,5 a okrajích 2,5 cm). Tento referát přednese ostatním jako koreferát k některému tématu přednášky, nebo po ukončení cyklu základních přednášek, kde je dostatečný časový prostor pro všechny studenty.

Garant

Ing. Mgr. Josef Šedivý, Ph.D.