Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítač v humanitních oborech (KIN / PPHOB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / PPHOB - Počítač v humanitních oborech, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 Počítač jako nástroj pro práci s informacemi ?2 Pojmy informatika, data, informace, znalosti, informační zdroje?3 Informační systémy ? základni pojmy, architektury, systémová integrace4 Databáze, základy projektování IS5 Základy redakční práce ? metodika k vypracování diplomových a habilitačních prací, tvorba článků a redakční proces,6 tvorba www stránek,redakční systémy.

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je interakce člověk-počítač v humanitních vědách. Základní výuka se bude orientovat na způsob vyhledávání informací, využívání elektronických informačních zdrojů a v neposlední řadě na percepci informací z textu na fyzickém nosiči (kniha, tištěné periodikum) a na digitálním nosiči (zejména vzdálené báze informací přístupné pomocí Internetu), jejich porovnání.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem.Požadavky na zápočet:- účast na seminářích minimálně 50%- zpracování seminární práce - dle zadání

Garant

Ing. Mgr. Josef Šedivý, Ph.D.