Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová grafika (KIN / PPOGR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / PPOGR - Počítačová grafika, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Principy počítačového zpracování grafiky, formáty, komprese2. Zpracování rastrové a vektorové grafiky v počítači.3. Přehled programů pro práci s grafikou (Zoner PhotoStudio, ZonerCallisto,Photoshop)5. Didaktické využití freewarových grafických programů ve výuce informatiky (SketchUp, RoomAranger, Inkscape)6. Digitální fotografie, principy zpracování a ukládání7. Zásady skenování vlastních fotografií.10. Základní úprava fotografie ? histogram, jas, kontrast, barevné kanály, filtry a efekty.11. Změna velikosti a rozlišení obrázku, transformace.12. Koláž a fotomontáž.13. Retušování.14. Různé typy formátů obrázků a jejich konverze.15. Práce s textem v graf. editoru (samostatný objekt, textová pole).16. Vzájemná spolupráce mezi jednotlivými programy ? import, export.17. Internetová podpora grafických aplikací.18. Grafické prohližeče obrázků.

Získané způsobilosti

Student má teoretické znalosti matematických základů bitmapové a vektorové počítačové grafiky. Student umí samostatně zpracovat praktický projekt z bitmapové a vektorové grafiky.

Požadavky

75% docházka na cvičenízpracované seminární práce-projekty v požadované kvalitěaktivní vlastní práce a kvalitní výstupy v rámci cvičenípísemná a ústní zkouška podle dispozic na ukázkách

Garant

Ing. Mgr. Josef Šedivý, Ph.D.