Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická praxe 1 (KIN / PPPX1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / PPPX1 - Pedagogická praxe 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

? hospitace v hodinách fakultního učitele nebo hodinách kolegů ? jiných studentů učitelství informatiky (4 hod.)? samostatná aktivní výuka třídy v rámci vyučovací jednotky - hodiny, nebo dvouhodiny (4 hod.)? rozbory hodin pod vedením fakultního učitele, vedení pedagogické dokumentace (4 hod.)IKT (vedení hodiny a analýzy vybraných hodin)

Získané způsobilosti

Předmět je zaměřen na praktické osvojení a procvičení následujících cílových dovedností studentů:- zaznamenat průběh hospitace,- plánovat výuku na jednotlivé vyučovací jednotky dle platných osnov / ŠVP,- psát přípravy (formulovat cíle, volit vhodné metody, organizační formy),- uplatnění teoretických znalostí a dovedností z didaktiky informatiky,- vést vyučovací jednotky dle zásad,- uplatňovat moderní formy práce orientované na žáka.

Požadavky

- Student je povinen odevzdat k zápočtu celkem 10 krátkých písemných záznamů, každý v rozsahu 11 až 2 str. A4:- 4 záznamy o provedené hospitaci,- 4 záznamy přípravy na vyučování,- 2 záznamy o vnějším hodnocení pedagogického výkonu studenta (z toho 1 může být nahrazen sebehodnocením).

Garant

Mgr. Václav Maněna, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Václav Maněna, Ph.D.