Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prezentační grafika (KIN / PPRGR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / PPRGR - Prezentační grafika, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Principy počítačového zpracování grafiky, formáty, komprese2. Zpracování rastrové a vektorové grafiky v počítači.3. Parametrické 3D modelování realizované v programu Inventor 11 CZ4. Náčrty, práce s rovinami, tvorba prvků a modelů5. Sestavy, vazby, tvorba výkresové dokumentace součástí a sestav, animace a rendering 3D modelů6. Přehled programů pro práci s grafikou (Zoner PhotoStudio, ZonerCallisto,Photoshop)7. Didaktické využití freewarových grafických programů ve výuce informatiky (SketchUp, RoomAranger, Inkscape)8. Digitální fotografie, principy zpracování a ukládání9. Skenování vlastních fotografií.10. Úprava fotografie ? histogram, jas, kontrast, barevné kanály, filtry a efekty.11. Změna velikosti a rozlišení obrázku, transformace.12. Koláž a fotomontáž.13. Retušování.14. Různé typy formátů obrázků a jejich konverze.15. Práce s textem v graf. editoru (samostatný objekt, textová pole).16. Vzájemná spolupráce mezi jednotlivými programy ? import, export.17. Internetová podpora grafických aplikací.18. Grafické prohližeče obrázků.

Získané způsobilosti

Prezentace s využitím počítačové grafiky jsou klíčovými kompetencemi učitele. Cílem předmětu je integrovat teoretické vědomosti a praktické dovednosti vybrané problematiky ve znalosti zpracování grafiky na počítači, jejich aplikace ve vlastní práci a v činnosti učitele. Počítačová grafika má didaktické využití nejen přímo pro učitele informatiky, ale student vědomosti a dovednosti uplatní ve všech předmětech výuky na všech stupních a typech škol.

Požadavky

75% docházka na cvičenízpracované seminární práce v požadované kvalitěaktivní vlastní práce a kvalitní výstupy v rámci cvičení

Garant

Ing. Mgr. Josef Šedivý, Ph.D.