Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická praxe souvislá (KIN / PPXSO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / PPXSO - Pedagogická praxe souvislá, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

? hospitace v hodinách učitele vedoucího praxi (4 hod.),? samostatná aktivní výuka třídy v rámci vyučovací jednotky - hodiny, nebo dvouhodiny (20 hod.),? rozbory hodin s učitelem vedoucím praxi, vedení pedagogické dokumentace, práce související s přímou vyučovací povinností učitele vedoucího praxi.

Získané způsobilosti

Student při souvislé pedagogické praxi prokazuje dovednost uplatňovat získané teoretické poznatky z předmětů s pedagogicko-psychologickým zaměřením, oborové didaktiky informatiky i z předmětů odborných v reálném vyučovacím procesu. Musí prokázat dovednost tvůrčího zpracování zadané tématiky, řídit úspěšně výchovně vzdělávací proces ve třídě nebo skupině, pružně reagovat na nenadálé situace ve třídě a efektivně naplnit cíl vyučovací jednotky. Při výstupech je kladen důraz také na praktické dovednosti a předpoklady k zabezpečení návaznosti vyučovacích hodin dle tematického plánu.

Požadavky

Student je povinen odevzdat k zápočtu celkem pedagogický deník v celkovém rozsahu 15 až 25 stran A4, v němž shrne základní informace o škole, jejím vzdělávacím plánu (RVP, ŠVP), organizaci výuky informatiky (učební plán, řád počítačové učebny apod.), rozsah absolvované výuky, 4 hospitační záznamy, 4 ukázkové přípravy na vyučování a vybrané praktické práce žáků, které v rámci výuky vytvořili.

Garant

PhDr. Michal Musílek, Ph.D.