Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy informatiky 2 (KIN / PZAI2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / PZAI2 - Základy informatiky 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky :Zpracování informací ? informační zdrojeInformační management ? základni pojmyManagement změnyKrizový managementStrategický managementCvičení :Informace a znalosti ve výuceRVP a ŠVP, tématické plányklíčové kompetence

Získané způsobilosti

Předmět navazuje na ZINFORM1 z předchozího semestru jako rozšíření již nabytých znalostí studentů v oblasti informatiky. Jde o zefektivnění práce s informacemi, informačními zdroji a informačními systémy. Tyto osvojené poznatky mohou napomoci nejen při sebevzdělávání, ale zejména v praktickém životě ? při výuce ve školách i práci ve firmách. Součástí předmětu je i srovnání metodik řízení informatiky a využití informačních zdrojů k budování znalostí.Součástí všeobecných znalostí z informatiky je získání znalosti podstaty, způsobu budování a využívání informačních systémů a technologií, zvládnutí základních počítačových programů a schopnost využívat informační technologie a systémy v analýzách a rozhodovacích procesech, včetně vytváření databází a využívání internetu.Co se týká odborných znalostí a dovedností, posluchači se naučí využívat své analytické schopnosti k identifikaci a strukturování problémů, optimálně využívat funkcí software, přizpůsobit své odborné zaměření s ohledem na široké spektrum hospodářského prostředí a trendů vývoje IS/ICT a tomu přizpůsobit i výuku ve školách. Seznámí se rovněž s řízením informatiky v organizaci, s managementem změny a strategickým managementem, což vytváří předpoklady pro práci vedoucích školských nebo firemních pracovníků.Znalost řízení informačních systémů, informačních zdrojů a služeb bude vítanou prerekvizitou pro ICT koordinátory na školách.

Požadavky

Předmět je ukončen zápočtem a ústní zkouškouPožadavky na zápočet:1. účast na seminářích minimálně 50%2. vypracování a přednesení referátu na zvolené téma (- osnova přednášek)Požadavky ke zkoušce:Vykonání zkoušky je podmíněno udělením zápočtu. Výsledek zkoušky je závislý na1. zodpovězení dvou otázek (max 30 + 30 bodů)2. hodnocení vystoupení na semináři (max 40 bodů)Výsledek zkoušky může být ovlivněn výsledkem průběžného testu (forma desetiminutovky ? 3 jednoduché otázky ? hodnocení + / - ).body klasifikace zkoušky100 - 90 bodů výborně 89 - 70 bodů velmi dobře 69 - 50 bodů dobře 49 - 50 bodů nevyhovující Poznámky k referátu:Zvolené téma může být libovolné, ale musí se týkat informatiky (lze využít i téma z předchozích semestrů). Hodnoceno bude zpracování, přednesení, teoretický nebo prak-tický význam, doložení informačních zdrojů.

Garant

doc. RNDr. Štěpán Hubálovský, Ph.D.Mgr. Vlasta Rabe, Ph.D.