Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozvíjení matematických představ 2 (KMA / KZPP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / KZPP2 - Rozvíjení matematických představ 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Jazyk matematikyCo prozradí čísla, grafy, diagramy, tabulky?2. Historie matematiky (nepoziční a poziční číselné soustavy)Jak počítali staří Egypťané a nejen oni3. Soustavy o jiném základu (dekadické a nedekadické číselné soustavy)Palečkova výprava do Bilandie4. Velká číslaČísla za obzorem5. Představy nekonečnaDohoní Achilles želvu?6. Zajímavá číslaČísla kolem nás7. Čísla, číselné množiny, početní operace a jejich vlastnostiO čem vypovídají čísla8. Přirozená číslaOd čísla k číslu9. ZlomkySpravedlivé dělení a rozdělování10. MnožinyTřídíme a sdružujeme11. RelaceJak vyjádřit vztahy mezi objekty12. Zajímavá matematická prostředíProstředí poměřování sil zvířátek13. TriádyNetradiční prostředí pro počítání s přirozenými čísly14. LogikaJak správně uvažovat

Získané způsobilosti

Prohloubení dosavadního pohledu na pojem číslo a na další pojmy, s ním související. Hlubší porozumění procesu utváření prvních číselných představ u dítěte.

Požadavky

Úspěšné splnění podmínek pro udělení zápočtu.

Garant

PhDr. Jana Cachová, Ph.D.