Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktický software (KMA / PDSFT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / PDSFT - Didaktický software, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Geometrické didaktické programy (Cabri geometrie, Geonext a Geogebra)2. Ovládání programu Geogebra.3. Základní typy konstrukcí v Geogebra.4. Složitější dynamické konstrukce v Geogebra.5. Užití programu Geogebra v učivu o shodných zobrazeních na ZŠ.6. Užití programu Geogebra v učivu o shodných zobrazeních na SŠ.7. Užití programu Geogebra v učivu o podobných zobrazeních.8. Užití programu Geogebra při konstrukcích trojúhelníka na ZŠ.9. Užití programu Geogebra při konstrukcích trojúhelníka na SŠ.10. Užití programu Geogebra v učivu o množinách bodů dané vlastnosti na ZŠ.11. Užití programu Geogebra v učivu o množinách bodů dané vlastnosti na SŠ.12. Algebraické výpočty v Geogebra13. Ukázky vhodného propojení algebraických a geometrických možností programu Geogebra.

Získané způsobilosti

Studenti budou znát možnosti a aspekty užití software Cabri Geometrie a GeoGebra, které jsou užitečné ve výuce matematiky na základní a střední škole.

Literatura

Hohenwarter M., Hohenwarter J. Introduction to GeoGebra 4.4. , Internationales GeoGebra Institut, 2013. Hohenwarter M. Linking Geometry, Algebra, and Mathematics Teachers: GeoGebra Software and the Establishment. : The International Journal for Technology in Mathematics Education, 2009.

Požadavky

Studenti musí vypracovat čtyři seminární úkoly.

Garant

doc. RNDr. PaedDr. Pavel Trojovský, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Lukáš Vízek