Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetnictví 1 (KMA / PFUC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / PFUC1 - Účetnictví 1, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Postavení, funkce a základní struktura účetnictví. Zásady finančního účetnictví.2. Majetek podniku ? klasifikace aktiv. Kapitál ? klasifikace zdrojů.3., 4. Základní účetní výkazy ? rozvaha (bilance), výkaz zisku a ztráty, výkaz cash flow. Vazby mezi nimi. Využití účetních výkazů v hodnocení činnosti podniku.5. Principy oceňování majetku a závazků.6. Metodické prvky účetnictví ? soustava účtů, účetní doklady, účetní knihy.7. Koloběh prostředků v podniku.8. ? 13. Základy vedení účetnictví pro podnikatele. Zásady účtování v těchto oblastech: zásoby, dlouhodobý majetek, náklady a výnosy, finanční účty, zúčtovací vztahy, vlastní a cizí kapitál.14. Uzavírání účetního období. Účetní závěrka.

Získané způsobilosti

Cílem výuky je seznámit posluchače se základy vedení podvojného účetnictví pro podnikatelské subjekty. Studenti získají základní znalosti o oceňování majetku a závazků, seznámí se se zásadami účtování o dlouhodobém majetku, zásobách, finančním majetku, pohledávkách, závazcích, vlastním kapitálu, nákladech, výnosech, příjmech a výdajích a sestavovat účetní závěrku.

Požadavky

Úspěšné absolvování písemné i ústní části zkoušky.

Garant

Zdeněk Půlpán, CSc.