Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konstrukční geometrie (KMA / PKGEO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / PKGEO - Konstrukční geometrie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zobrazení a promítání prostoru2. Rovnoběžná zobrazení, Pohlkeova věta3. Kolineace v prostoru4. Užití středové kolineace a osové afinity v prostoru5. Středové promítání6. Lineární perspektiva7. Užití středové kolineace v lineární perspektivě8. Mongeovo promítání, princip, zobrazení bodů, přímek, rovin9. Mongeovo promítání - polohové úlohy, užití afinity10. Mongeovo promítání - metrické úlohy11. Sdružené průměty těles, konstrukce, počítačová grafika12. Stereometrie - základní pojmy, věty, vztahy13. Tělesa a jejich klasifikace

Získané způsobilosti

Předmět má za cíl sjednotit a prohloubit znalosti o řešení konstrukčních úloh v prostoru. Jsou používány různé způsoby modelování prostorových útvarů a vztahů důležité pro učitelskou praxi.

Literatura

Pomykalová , E. Deskriptivní geometrie pro střední školy. Prometheus, 2010. ISBN 978-80-7196-400-1.Kupčáková, Marie. Základní úlohy deskriptivní geometrie v modelech. 1. vyd. Praha, 2002. ISBN 80-7196-244-9.Coxeter, H.S.M. Introduction of Geometry.

Požadavky

Odevzdávání průběžně zadávaných úkolů, splnění písemné a ústní části zkoušky.

Garant

RNDr. Marie Kupčáková, Ph.D.