Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza 4 (KMA / PMAL4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / PMAL4 - Matematická analýza 4, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Číselné řady, kritéria konvergence pro řady s kladnými členy.2. Absolutní a relativní konvergence číselné řady, řady alternující.3. Mocninné řady, poloměr konvergence.4. Derivování a integrování mocninných řad.5. Taylorovy řady, podmínky jejich konvergence. Rozvoje vybraných funkcí.6. Užití Taylorových řad k přibližným výpočtům.7. Obyčejná diferenciální rovnice, základní pojmy.8. Diferenciální rovnice 1. řádu se separovanými proměnnými.9. Homogenní diferenciální rovnice 1. řádu.10. Lineární diferenciální rovnice 1. řádu.11. Bernoulliho diferenciální rovnice.12. Lineární diferenciální rovnice 2. řádu, základní pojmy.13. Řešení homogenní lineární diferenciální rovnice 2. řádu s konstantními koeficienty.14. Řešení nehomogenní lineární diferenciální rovnice 2.řádu.

Získané způsobilosti

Seznámit studenty s metodami řešení vybraných typů obyčejných diferenciálních rovnic 1. a 2. řádu, s vlastnostmi konvergentních číselných a mocninných řad a jejich užitím.

Požadavky

Úspěšné absolvování písemné a ústní části zkoušky.

Garant

doc. RNDr. PaedDr. Pavel Trojovský, Ph.D.