Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nestatistické metody zpracování šetření (KMA / PNMZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / PNMZS - Nestatistické metody zpracování šetření, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Definice fuzzy množiny a základní pojmy.2. Fuzzy čísla a operace s nimi.3. Fuzzy relace a fuzzy logika.4. t-normy a konormy.5. Teorie možnosti (pravděpodobnosti na fuzzy jevech).6. Fuzzy inferenční systémy (základní poznatky a teorie fuzzy regulace).7. Shlukovací algoritmy.8. Principy neuronových sítí.9. Shlukování pomocí neuronových sítí.10. Teorie informace (entropie a její modifikace).11. Rozhodovací mechanizmy; modelování rozhodovacích procesů.12. Informace a její měření (Hartleyova míra, Shannonova, Hinttikova, ...), pragmatická informace.13. Počítačové zajištění fuzzy analýz.14. Řešení praktických úloh.

Získané způsobilosti

Seznámení s prostředky analýzy dat, které vycházejí z nejasného, nepřesného a vágního vymezení jak empirických šetření, tak i dat; výsledkem by měla být schopnost matematizování takových situací.

Požadavky

Úspěšné absolvování písemné i ústní části zkoušky

Garant

Zdeněk Půlpán, CSc.