Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Proseminář didaktiky matematiky (KMA / PPSDM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / PPSDM - Proseminář didaktiky matematiky, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Cíle výuky matematiky2. Transmisivní a konstruktivní přístup k vyučování3. Rozvíjení myšlení, pojmotvorný proces, argumentace a dokazování4. Matematické úlohy, význam, řešení, tvorba5. Přehled učiva z matematiky na základní škole6. Přehled učiva z matematiky na střední škole7. Učebnice, sbírky úloh, pracovní sešity a metodické příručky8. Výpočetní technika ve výuce matematiky9. Klasifikace a hodnocení10. Hospitace v hodině11. Příprava vyučovací hodiny matematiky

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu získá student přehled o základech této didaktiky, seznámí se s metodickými postupy při vyučování matematice a s různými teoretickými i praktickými podněty k absolvování pedagogické praxe.

Literatura

Polák, Josef. Didaktika matematiky. 1. vyd. Plzeň, 2014. ISBN 978-80-7238-449-5.Freudenthal, Hans. Revisiting mathematics education. London, 1991. ISBN 0-7923-1299-6.Selected mathematics textbooks for secondary schools. Vybrané učebnice matematiky pro 2. stupeň ZŠ a pro SŠ. Selected articles from didactics journals. Hejný, Milan. Teória vyučovania matematiky. 2. vyd. Bratislava, 1990. ISBN 80-08-01344-3.Vybrané články z matematických didaktických časopisů.

Požadavky

Pravidelná a aktivní účast na seminářích, úspěšné absolvování zadaných písemných prací.

Garant

Mgr. Lukáš Vízek