Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy teorie grafů (KMA / PZAGR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / PZAGR - Základy teorie grafů, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do teorie grafů, historie teorie grafů.2. Definice a klasifikace grafů.3. Základní typy a charakteristiky neorientovaných grafů.4. Stromy, lesy a kostra grafu..5. Eulerovské grafy.6. Hamiltonovské grafy.7. Hranově a uzlově ohodnocený graf. Určení vzdálenosti v grafu.8. Problém poštovního doručovatele a problém obchodního cestujícího.9. Rovinné grafy a problém čtyř barev.10. Základní typy a charakteristiky orientovaných grafů.11. Acyklické grafy.12. Algoritmy prohledávání grafů.13. Řešení úloh na základě teorie grafů.

Získané způsobilosti

Hlavním cílem je seznámit studenty s problematikou teorie grafů a jejím užitím pro řešení různých praktických problémů.

Požadavky

Podmínky udělení zápočtu - nejvýše dvě neomluvené absence na cvičení - úspěšnost alespoň 50 % v zápočtovém testuK vykonání zkoušky je nutné absolvovat úspěšně její písemnou i ústní část. K ústní zkoušce postoupí jen ten student, který v písemné části zkoušky uspěje aspoň na 50 %

Garant

doc. RNDr. Jaroslav Seibert, CSc.