Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aritmetika s didaktikou 2 (KMA / PZAR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / PZAR2 - Aritmetika s didaktikou 2, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové (UHK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Číselné soustavy.2. Početní operace v číselných soustavách.3. Dělitelnost v oboru celých čísel.4. Pravidla dělitelnosti.5. Nevětší společný dělitel.6. Nejmenší společný násobek.7. Diofantovské rovnice.8. Historické způsoby zápisu čísel.9. Historické způsoby provádění početních operací.10. Přirozená čísla - vlastnosti.11. Přirozená čísla - různé způsoby zavedení12. Celá čísla.13. Racionální čísla.

Získané způsobilosti

V přednáškách a seminářích se výuka zaměří na uvádění souvislostí odborné látky se školním učivem. Zdůrazněna bude otázka motivační, kultura numerického počítání a matematického vyjadřování.

Literatura

Novotná, Vilma. Cvičení z elementární aritmetiky a elementární geometrie. Ostrava, 1991. Drábek, Jaroslav. Základy elementární aritmetiky pro studium učitelství 1. st. ZŠ. Praha, 1985. Jirotková, Darina. Sbírka úloh z elementární matematiky pro studující učitelství 1. stupně ZŠ. Vyd. 2., přeprac. Praha, 1988.

Požadavky

Podmínkou k udělení zápočtu je 80% účast na cvičeních a 50% úspěšnost v zápočtových písemných pracích. Úspěšné absolvování písemné a ústní části zkoušky.

Garant

Eva Krejčová, CSc.

Vyučující

RNDr. Ladislava Francová, Ph.D.RNDr. Ladislava Francová, Ph.D.