Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Španělština B I (CJP / 6101)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJP / 6101 - Španělština B I, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Osobní prezentace, rodina - charakteristika, příbuzenské vztahy, zájmy2. Popis osoby (vzhled, vlastnosti).3. Bydlení - typy bydlení, popis domu (bytu), vybavení domácnosti.4. Volný čas - zájmy (kultura, sport,?), režim dne.5. Nakupování - obchody a zboží v nich, způsoby placení, popis průběhu nákupu v různých typech prodejen6. Národní kuchyně - typické stravování v naší zemi a v příslušné cizí zemi, restaurace a hotely. Stravování studentů univerzity.7. Cestování - dopravní prostředky, způsoby dopravy, cesta do školy, do zaměstnání, do zahraničí, ubytování.8. Lékařská péče - běžné lékařské vyšetření, nemoci a jejich léčení, prevence.9. Systém vzdělávání - u nás a v příslušné zemi, typy škol,10. Studijní programy, předměty, kurzy, studium na VŠ11. Zaměstnání - druhy zaměstnání, potřebná kvalifikace, životní dráha.12. Životní prostředí - problémy životního prostředí - ochrana, svět přírody - zvířata, rostliny.13. Reálie příslušných zemí - např. poloha, povrch, podnebí, průmysl, obyvatelstvo, zemědělství, politický systém, historie, literatura.

Získané způsobilosti

Student rozvíjí základy obecného jazyka a získá základy obecně odborného jazyka na úrovni A 2 Společného evropského referenčního rámce pro jazyky.

Požadavky

minimálně 70% docházka