Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická praxe II - PVČ KS (CPP / 0032)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CPP / 0032 - Pedagogická praxe II - PVČ KS, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praxe bude realizována v zařízení municipálních pro volnočasové aktivity (DDM, stanice zájmových činností),Obsahem praxe budou náslechy, asistentské činnosti,vlastní praktická činnost studentů. Jejím cílem je získání praktických dovedností ve výchovném procesu, osvojení se metod a forem práce pro výchovné činnosti a dokázání vnímání odlišností pedagogiky a psychologie volnočasových aktivit. Praxe je ukončena zápočtem, který udělí Centrum pedagogické praxe po předložení hodnocení a podkladů pro zápočet.Student bude vykonávat praxi na zařízeních v místě bydliště. Vyběr pracoviště ještě před započetím praxe student si nechá schválit vedoucí Centra pedagogické praxe PF UJEP. Po schválení si student na zařízení dojedná rozsah praxe, předloží náplň praxe, předloží dohody o provedené práci pro cvičného pracovníka zařízení a arch k hodnocení studentovy praxe.

Získané způsobilosti

Student je seznámen s organizací a přípravou výchovně vzdělávací činnosti a s pedagogickou dokumentací.Má zkušenosti se samostatnou realizací výchovně vzdělávací činnosti. Je schopen provádět analýzu výsledků vchovné činnosti a vlastního pedagogického výkonu.

Literatura

Spousta, V. a kol. Metody a formy výchovy ve volném čase. Brno: MU, 1994. Pávková J. a kol. Pedagogika volného času. Praha, 1999. Spousta,V. Teoretické základy výchovy ve volném čase. Brno, 1994. Važanský,M., Smékal,V. Základy pedagogiky volného času. Brno, 1995.

Garant

Ing. Josef Vozáb

Vyučující

Mgr. Lukáš CírusPhDr. Jaroslav Zukerstein, Ph.D.Mgr. Lukáš CírusPhDr. Jaroslav Zukerstein, Ph.D.