Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Latina A I (FJC / P105)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FJC / P105 - Latina A I, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Prezentace studovaného oboru2. Univerzita a fakulta, profesní kariéra3. Struktura university a fakulty4. Akademický rok a jeho části (kurzy - názvy, obsah, kreditní system, závěrečné práce, státní zkoušky)5. Charakteristika studovaného oboru z hlediska studia, Test 16. Charakteristika studovaného oboru z hlediska z hlediska praxe7. Formální text - anotace8. Formální text psaní abstraktu a shrnutí9. Systém vzdělávání v naší zemi10. Systém vzdělávání v zemích, kde se hovoří daným cizím jazykem,Test 211. Společenské problémy - zaměstnanost12. Společenské problémy - sociální a zdravotní zabezpečení13. Práce s odborným textem (vybrané problémy), Test 3

Získané způsobilosti

Student si osvojí jazykové dovednosti v oblasti cizího jazyka pro akademické a profesní účely na úrovni B1-B2 společného evropského referenčního rámce pro jazyky.

Literatura

Zachová J. Chrestomatie středověké latinské literatury. Praha, 1983. Zachová J. Latina pro historiky. Praha. Nechutová J. Středověká latina. Brno, 1995. Nechutová J. Texty ke cvičením ze středověké latiny. Brno, 1996. Kamínková E. Výbor středověkých latinských textů. Praha, 1971. Zachová, J. Latina pro historiky. Praha. Kolektiv autorů. Latina pro vysoké školy. 1972, Praha. Kuťáková, E. Latina. 1991, Praha.

Požadavky

závěrečný písemný test (tři dílčí testy), docházka 70%, aktivita v hodinách

Garant

PhDr. Miloslav Krieger, CSc.