Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazykové hry (KGER / 0037)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / 0037 - Jazykové hry, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Hry jsou koncipovány tak, aby byly rozvíjeny všechny čtyři základní řečové dovednosti: Poslech s porozuměním, samostatný ústní projev, čtení s porozuměním, samostatný písemný projev. Studenti si samostatně připravují soubor her,který je zaměřen na procvičování všech výše uvedených dovedností. Obsah her je členěn tak, aby studenti procvičovali hry zaměřené jak na 1.stupeň, tak na 2.stupeň škol. Jednotlivé dovednosti se v hodinách střídají.

Získané způsobilosti

Studenti se učí zařazovat komunikativní hry do výuky, připravovat pomůcky a další materiály. Učitel se stává režisérem a pozorovatelem, který sleduje zapojení do hry a její průběh. Součástí je rovněž dramatické předvádění dialogů. Rollenspiel je osvědčený způsob nácviku mluveného projevu. Soubor her je univerzálně použitelný kdykoliv během hodiny německého jazyka.

Literatura

Polívková, D. Hry pro jazykové vyučování, Praha. 1963. Šalková Marie. Hry při vyučování cizím jazykům, SPN Praha. 1982. Peukert, K.W. Sprachspiele für Kinder, Hamburg. 1979. Samsonová Colette. 333 nápadů pro němčinu, Portál Praha. 1997.

Požadavky

Podmínky k udělení zápočtu: zápočet se uděluje za aktivní účast a za realizaci výstupu studenta se čtyřmi z vybraných jazykových her.

Garant

prof. PhDr. Marie Maroušková, CSc.