Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunikativní dovednosti I -JO (KGER / 0040)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / 0040 - Komunikativní dovednosti I -JO, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky2. Video ve výuce3. Gramatika - výuka, gramatika hrou4. Čtení, analýza textu, literární text ve výuce5. Problematika práce se slovní zásobou, interkulturní aspekty6. Slovní zásoba a prostředkování významu7. Fonetika - výuka, hry, poslech8. Počítač ve výuce9. Internet ve výuce

Získané způsobilosti

Samostatný ústní a písemný projev ke složitějším a specifickým tématům v souvislosti s didaktickými potřebami vyučování němčiny v českých školách.

Literatura

Grüner, M. Computer im Deutschunterricht. Fernstudieneinheit 14. Berlin, 2000. Deutsch als Fremdsprache (časopis). Dreyer, Schmitt. Lehr- und Übungsbuch der deutschen Grammatik, Verlag für Deutsch, München. München, 1985. Brandi, M - L. Video im Deutschunterricht. Fernstudieneinheit 13. Berlin, 1996.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je aktivní účast studenta na seminářích, výběr tématu pro referát, prezentace referátu, prokázání odborné slovní zásoby a splnění podmínek testu.

Garant

Mgr. Eva KrovováMgr. Monika Růžičková

Vyučující

Mgr. Monika Růžičková