Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Syntetický literární seminář (KGER / 0090)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / 0090 - Syntetický literární seminář, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vývoj pohádky v německy psané literatuře2. Vývoj pověsti v německy psané literatuře3. Vývoj románu (především Entwicklung- a Bildungsroman) v německy psané literatuře4. Vývoj novely v německy psané literatuře5. Vývoj povídky v německy psané literatuře6. Vývoj satiry v německy psané literatuře7. Vývoj klasického dramatu v německy psané literatuře8. Vývoj moderního dramatu v německy psané literatuře9. Vývoj poesie v německy psané literatuře (klasické formy)10. Vývoj poesie v německy psané literatuře (moderní a experimentální poesie)

Získané způsobilosti

Student/ka získá schopnost orientovat se v základních literárních tendencí německy psané literatury a ve vývoji jednotlivých žánrů, dále rozpoznat kulturně historické souvislosti a význam jednotlivých děl a nahlížet na dané téma v širším kontextu.

Literatura

FRENZEL, H. A. u. E. Daten deutscher Dichtung. München, 2001. MARTINI, F. Deutsche Literaturgeschichte. Stuttgart, 1991. RÖTZER, H.-G. Geschichte der deutschen Literatur. Bamberg, 1992. KINDLERS. Neues Literaturlexikon in 21 Bänden. München, 1996. HANSERS. Sozialgeschichte der deutschen Literatur vom 16. Jh. bis zur Gegenwart. Wien, 1980.

Požadavky

- aktivní účast na semináři, splnění všech zadaných úkolů (ústní referát, písemná seminární práce atd.)

Garant

PhDr. Eva Kolářová, Ph.D.