Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika NJ I - KS (KGER / 0212)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / 0212 - Didaktika NJ I - KS, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Didaktika cizích jazyků jako vědní obor. Vztahové disciplíny. 4 hodSystém výuky cizích jazyků v ČR. 4 hodSpecifika a požadavky raného, resp. počátečního osvojování cj. 4 hodVěkové (vývojové) zvláštnosti učících se ve vztahu k výuce a učení se cj - na ZŠ, na SŠ, v dospělosti. 4 hodZákladní didaktické kategorie - cíle, formy a obsah výuky nj jako cj - na ZŠ, na SŠ. 4 hodCíle cizojazyčného vyučování a učení. Dokumenty. Regulatorní orgány. 4 hodPříprava a organizace cizojazyčného vyučování-učení. 4 hodHistorický vývoj metodických koncepcí výuky a učení se cizím jazykům. 4 hodText jako výchozí metodicko-didaktická komponenta, typy textů a způsoby práce s textem v moderní výuce cizího jazyka. 3 hod

Získané způsobilosti

Studující se orientují v základních didaktických kategoriích a osvojí si základní lingvodidaktickou terminologii. Důraz je kladen na propojení poznatků z obecné a oborové didaktiky.

Literatura

HUNECKE, H.-W., STEINIG, W. Deutsch als Fremdsprache. Eine Einführung. Berlin, 2002. Hendrich, J. a kol. Didaktika cizích jazyků. Praha, 1988. Choděra, R. a kol. Didaktika cizích jazyků: úvod do vědního oboru. Praha, 2006. BAUSCH, K.-R., CHRIST, H., HÜLLEN, W., KRUMM, H.-J. (Hrsg.). Handbuch Fremdsprachenunterricht. Tübingen, 1991. PRŮCHA, J., WALTEROVÁ, E., MAREŠ, J. Pedagogický slovník. Praha, 1995.

Požadavky

- aktivní účast na seminářích- závěrečný test- dílčí úkoly v seminářích (práce s literaturou a zdroji, minireferáty atd.)- dílčí zkouška z oborové didaktiky

Garant

prof. PhDr. Marie Maroušková, CSc.