Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní dějiny - IG (KGER / 0297)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / 0297 - Moderní dějiny - IG, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Důsledky konce 1. světové války pro střední Evropu.2. Republiky a jejich problémy v meziválečném období.3. Němci na východ od Německa.4. Autoritativní režimy ve střední Evropě.5. Druhá světová válka.6. Následky války. Vysídlení a posun hranic.7. Rozdělená Evropa, rozdělené Německo.8. Komunismus v Německu a v Československu.9. NDR a Československo.10. Rok 1968.11. Wende, sametová revoluce a znovusjednocení.12. Rozšíření EU.13. Vyrovnání se s minulostí a současné problémy.

Získané způsobilosti

- schopnost kritické práce s německojazyčnou primární i sekundární literaturou;- schopnost samostatně si zformulovat otázku a interpretovat text; - zlepšení schopnosti argumentovat při diskusích; - zvětšení slovní zásoby v oblasti historie a kultury;- prohloubení schopnosti orientovat se v historii česko-německých vztahů ve 20. století;- získání orientace v nejnovějším historickém a kulturním vývoji německojazyčných oblastí a českých zemích;

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, Zpracování a prezentace jednoho referátu k daným tematickým okruhům a vedení diskuse na téma, písemné odevzdání ve formě eseje.

Vyučující

Dr.phil. Miroslav Němec