Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interkulturní komunikace - IG (KGER / 0302)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / 0302 - Interkulturní komunikace - IG, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pojem interkulturní kompetence, interkulturalita a globalizace2. Pojem interkulturní komunikace a kompetence z pohledu kulturně antropologického, sociologického a psychologického3. Interkulturní vzdělávání jako nástroj pro srovnávání odlišných náhledů na svět, rozdílné reflektování kulturních rozdílů a rozmanitosti.4. Prohloubení znalostí a rozvíjení int. kompetence v oblasti česko-německých vztahů5. Interkulturní česko-německá komunikace na příkladu obchodního managementu (analýza videosekvencí)6. Interkulturní česko-německá komunikace na příkladu zdvořilostních frází, oficiální a běžné denní komunikace, frazeologie7. Stereotypy, jejich funkce v interkulturní komunikaci a kritická reflexe jako předpoklad rozvoje interkulturní kompetence8. Česko-německé stereotypy a jejich funkce v médiích (film, reklama, zprávy, výtvarné umění?)9. Česko-německé stereotypy a jejich funkce v literárních textech, specifický přínos literatury německy píšících autorů českého původu10. Prezentace vlastních empirických zkušeností a jejich kritická reflexe na základě získaných metodologických principů a sensibilizace v oblasti interkulturní kompetence

Získané způsobilosti

Studující sensibilizuje svou schopnost kriticky vnímat rozšířené stereotypy spojené s českým a německým kulturním prostředím, zvýší se jeho otevřenost vůči novému a cizímu. Takto získaná interkulturní kompetence podstatně rozšíří možnost uplatnění na trhu práce.

Požadavky

- aktivni ucast na seminari, splneni vsech zadanych ukolu (ustni referat, pisemna seminarni prace atd.)

Garant

Mgr. Jana Hrdličková, Ph.D.