Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia literatury II (KGER / 0421)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / 0421 - Úvod do studia literatury II, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základy literárně vědecké práce (studium primární a sekundární literatury, způsob citace pramenů, forma bibliografických údajů, základy literární analýzy)2. Epika - Teorie narace (úloha vypravěče, perspektiva, forma, vztah vypravěče k ději atd.)3. Epika - Základy interpretace epického textu4. Epika - Charakteristika a historický vývoj jednotlivých epických žánrů5. Drama - Teorie a základy interpretace dramatického textu6. Drama - Charakteristika a historický vývoj dramatu (teorie Aristotelova, epické divadlo Brechtovo, absurdní divadlo, tragikomedie, experimentální divadlo aj.)7. Historický přehled literárních teorií a metodologií zohledňující především vývoj literární vědy v germanistice

Získané způsobilosti

Student/ka získá schopnost pracovat se sekundární literaturou, orientovat se v základní terminologii literární teorie a aplikovat ji při analýze literárního textu.

Požadavky

V rámci předmětu studující plní zadané písemné úkoly ověřující aplikaci teoretických poznatká na konkrétních literárních textech. Písemná zkouška ověřuje získané teoretické znalosti a jejich aplikaci v praxi.

Garant

doc. Mgr. Renata Cornejo, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana Hrdličková, Ph.D.Mgr. Jarmila JehličkováMgr. Jan Kvapil, Ph.D.