Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Morfologie II (KGER / 0423)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / 0423 - Morfologie II, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-2. Podstatná jména, rod a číslo podstatných jmen,člen u podstatných jmen3.-4. Přídavná jména, skloňování přídavných jmen.5.-6. Zájmena - zájmeno "es"7. Příslovce8. Slovní druh "Modalwort" - charakteristika, srovnání s příslovcem9. Předložky10.-11. Spojky12. Částice, větný ekvivalent13. Slova vyjadřující negaci podle Helbiga/Buschy

Získané způsobilosti

Student získá v části kontaktního studiaucelený přehled o mluvnické stavbě německého jazyka a naučí se klasifikovat slovní druhy dle jednotlivých gramatik.

Požadavky

Tento předmět je zakončen zápočtem a zkouškou. Ke zkoušce je třeba získat zápočet z Morfologie I a II a úspěšně napsat písemnou část zkoušky. Výsledky z písemné části a ústní zkoušky se sečtou a vypočítá se průměrná výsledná známka. V písemné části je požadováno splnit 70% z celkového počtu bodů. Kontrolní cvičení, která budou obsahem zápočtového testu, jsou součástí OPORY a budou doplněna o další materiály k procvičování zadaných úloh. Studenti je zpracovávají v distanční části studia. Jejich kontrola je prověřována na pracovních seminářích a prostřednictvím e-mailu.

Garant

doc. Mgr. Hana Bergerová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Tereza Hrabcová, Ph.D.