Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazykové dovednosti III (KGER / 0428)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / 0428 - Jazykové dovednosti III, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V prezenční fázi je k dispozici 20 hodin, které budou rovnoměrně využity k procvičení všech čtyř jazykových dovedností. Zpracování témat, která budou obsahem prezenční fáze je přenecháno domácí přípravě.Kurz Jazykové dovednosti III je koncipován volněji než předcházejí kurzy Jazykové dovednosti I a II. Těžištěm je práce na projektech. Například příprava učebních materiálů k stanovenému tématu, ověření možných obsahů projektového vyučování, například rešerše k jednotlivým městům, historickým událostem apod. Výsledky projektů budou prezentovány v rámci prezenční fáze studia a v závěru kurzu zpřístupněny studentům, aby je mohli využít v rámci vlastního vyučování.Studenti mají určeno 64 hodin distančního studia. Kromě opakování a prohlubování gramatiky a přípravy na zkoušku Jazykový soubor, se budou studenti v distanční fázi studia věnovat přípravě projektů.Studenti mají určeno 64 hodin distančního studia. Kromě opakování a prohlubování gramatiky a přípravy na zkoušku Jazykový soubor, se budou studenti v distanční fázi studia věnovat přípravě projektů.

Získané způsobilosti

Zdokonalení kompetencí v oblasti čtení s porozuměním, poslechu s porozuměním psaní a mluvení na úrovni obecného jazyka. Rozšíření a upevnění znalostí z gramatiky na úrovni dané učebním materiálem. Prohloubení znalostí z oblasti reálií německy mluvící oblasti. Schopnost napsat písemnou úvahu.Schopnost promluvit bez přípravy na dané téma (mluvený projev).

Literatura

Willkop, Wiemer, Müller-Küppers, Eggers, Zöllner. Auf neuen Wegen. 2003.

Požadavky

Samostatná příprava, vypracování cvičení a kontrolních úkolů dle pokynů vyučujícího.Předpokládá se průběžný kontakt a konzultace s vyučujícím (e-mail). Studenti mají určeno 64 hodin distančního studia. Kromě opakování a prohlubování gramatiky a přípravy na zkoušku Jazykový soubor, se budou studenti v distanční fázi studia věnovat přípravě projektů. Podmínkou pro udělení zápočtu je aktivní příprava, účast studenta na pracovních seminářích, vypracování projektu a splnění testu.

Garant

Mgr. Eva Krovová

Vyučující

Carolin-Christine Eckardt, M.A.Mgr. Eva KrovováMgr. Eva Krovová