Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Německá frazeologie (KGER / 0442)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / 0442 - Německá frazeologie, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Charakteristické znaky frazémů, dělení frazémů (idiomy, přísloví, pořekadla atd.)2. Paradigmatické vztahy ve frazeologii, cvičení k německé frazeologii I3. Stylistické a komunikativně-pragmatické aspekty použití frazémů v textech4. Úvod do srovnávací frazeologie z německo-českého pohledu5. Cvičení k německé frazeologii II6. Frazeologie ve výuce němčiny jako cizího jazyka I7. Cvičení k německé frazeologii III8. Frazeologie ve výuce němčiny jako cizího jazyka II9. Úvod do problematiky frazeologických slovníků

Získané způsobilosti

Studenti získají povědomí o problémech spojených s frazémy z pohledu srovnávací lingvistiky, lexikografie a didaktiky a dále prohloubí svou receptivní a produktivní komunikativní kompetenci v němčině díky tomu, že si osvojí řadu německých ustálených spojení.

Literatura

Bergerová, H. Einführung in die deutsche Phraseologie. Ein Reader, Aufgaben- und Übungsbuch. Ústí nad Labem, 2005. Bergerová, H. Multimediální učební pomůcka k německé frazeologii. Ústí nad Labem, 2007.

Požadavky

- POŽADAVKY NA STUDENTA - pravidelná a aktivní účast na seminářích, splnění všech zadaných úkolů

Garant

doc. Mgr. Hana Bergerová, Ph.D.