Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Syntetický seminář lingvistický (KGER / 0445)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KGER / 0445 - Syntetický seminář lingvistický, Filozofická fakulta, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Souhrnné opakovní okruhů z morfologie2. Souhrnné opakování okruhů ze syntaxe a textové lingvistiky3. Souhrnné opakování okruhů z lexikologie a slovotvorby4. Souhrnné opakování okruhů ze stylistiky5. Komplexní lingvistická analýza textu I6. Komplexní lingvistická analýza textu II7. Komplexní lingvistická analýza textu III

Získané způsobilosti

Student si utřídí a dá do vzájemných souvislostí poznatky z jednotlivých lingvistických disciplín a dokáže je využít při komplexní lingvistické analýze textu.

Literatura

Engel, U. Deutsche Grammatik. München, 2004. Helbig, Gerhard/Buscha,Joachim. Deutsche Grammatik. Ein Handbuch für den Ausländerunterricht. München, 2005. Schippan, Thea. Lexikologie der deutschen Gegenwartssprache. Tübingen, 1993. Barz, Irmhild/Schröder, Marianne/Hämmer, Karin/Poethe, Hannelore. Wortbildung - praktisch und integrativ. Ein Arbeitsbuch. Frankfurt am Main, 2003.

Požadavky

POŽADAVKY NA STUDENTA aktivní účast na semináři a soustavná příprava na něj, přednesení referátu k jednomu z okruhů závěrečné zkoušky

Garant

doc. Mgr. Hana Bergerová, Ph.D.